Het slijten van een prachtige leren stoel of leren bank is de schrik van iedere bezitter. Dit hoeft absoluut niet het einde te zijn van uw meubel. Wij kunnen uw meubel weer nieuw leven inblazen.

Leren meubels verven in nieuwe of originele kleur

Leer renovatie kan door het spuiten / verven van uw leren stoel of leren bankstel, in de originele kleur of een andere kleur. Aan het verven van leer worden vaak verschillende namen gegeven, zoals leer spuiten, leer kleuren of leer verven. Het wordt bij Ledervisie gedaan net zoals in de leerlooierij. Er wordt een nieuwe verflaag aangebracht op het leer door middel van spuiten. Of we een lederen stoel verven of een lederen bank verven; het is voor ons allemaal geen probleem.

Wij adviseren altijd de originele kleur, omdat daar het minste onderhoud aan is. Het leer heeft al dezelfde kleurstof (vaak aniline genoemd) in het leer, waardoor beschadigingen minder opvallen. Een kleurverandering is ook mogelijk, maar de oude kleur blijft eronder aanwezig. Een beschadiging zal bij grote kleurveranderingen dus sneller opvallen. U kunt zowel bij de originele kleur als bij een kleurverandering de kleur weer herstellen met het door ons meegeleverde onderhoudsmiddel. Hierdoor kunt u uw meubel weer voor jaren in topconditie houden.

Reparatie van slijtage en verkleuring

Wanneer het leer niet alleen verkleurd is, maar ook echt aan het slijten is, dan zullen de slechte delen eerst vervangen moeten worden. Dat betekent dat we de slechte delen leer uit uw meubel halen en er met nieuw leer weer in naaien. Leer repareren of leer herstellen van de slechte gebruiksdelen kan alleen op deze manier.  Reparatie van leer door middel van vullen of lijmen is alleen in bijzondere omstandigheden mogelijk en alleen op delen waar geen spanning op zit en die niet gebruikt worden, zoals zij- en achterkanten. Uiteraard kunnen wij ook vulling voor u vervangen of verstevigen, constructies herstellen en veren of singels vernieuwen.

Jarenlange ervaring in spuiten van leer

Ledervisie is een uniek bedrijf in zijn soort. Niet alleen door de werkzaamheden maar vooral omdat wij op het gebied van verfproducten, leer en stoffen altijd de laatste ontwikkelingen volgen. Zeker op het gebied van leer verven zijn er nog steeds veel ontwikkelingen gaande waardoor de verflagen zowel van uit looierijen als bij ons steeds diverser worden in toepassingen. Wij vinden het zeer belangrijk om dat te blijven volgen om een zo goed als mogelijk resultaat te kunnen bereiken.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Wilt u meer informatie,  vraag dan een offerte bij ons op. Wij hebben foto’s van het gehele meubel nodig en eventueel gedetailleerde foto’s van beschadigingen. Daarbij ontvangen wij graag ook een duidelijke omschrijving van wat de eventuele problemen zijn. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij een passende offerte voor u maken. U kunt ervan uitgaan dat wij 10 tot 15 werkdagen nodig hebben om uw meubel weer als nieuw te maken. Vervoer kunnen wij verzorgen. Als u het vervoer zelf regelt, dan spaart u de vervoerskosten uit.

Vraag een offerte aan

Een offerte is vrijblijvend en geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Vul het formulier in en wij komen binnen 2 werkdagen bij u terug met een passende offerte.